1292896226-1188808364_555950-8634b2cbbdd2f9ab295b07b6a45313f7.jpeg

Z czego wynikają kłopoty z erekcją?



Ważnym
czynnikiem mającym wpływ na potencję jest
prawidłowe jedzenie.
Dobra może łatwo poprawić nie tylko stan potencji, ale
również płodność. Zwróćmy na początku
uwagę na to, co tracimy podczas
ejakulacji. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
w tym czasie do dosyć
istotnych niedoborów selenu.
Można go uzupełnić jedząc
niektóre ryby, wybrane orzechy, cebulę lub
nasiona pszenicy. Kolejny tak samo
ważny składnik naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiedzialny jest za
przemianę testosteronu, ten z kolei
jest odpowiedzialny za sprawność seksualną. Podczas
nadużywania alkoholu czy
palenia papierosów spada poziom cynku,
ale można go zwiększyć
poprzez potrawy strączkowe, wybrane
ryby, białe mięso, żółtka jaj lub
ostrygi.
Niezwykle
ważnym elementem jest również
arginina, stanowiąca 80 procent
ejakulatu. Arginina przyśpiesza
produkcję spermy a także zwiększa czas
życia plemników. Składnik ten uczestniczy
również w procesie chemicznym
przemiany w tlenek azotu, dzięki czemu naczynia krwionośne poddają się
rozkurczeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę spotkać można w takich produktach
jak kakao, wołowina, nerkowce, niektóre ryby, orzechy, ziarna
słonecznika czy indyk.
Należy zwrócić
również uwagę na witaminy, głównie na witaminę E, jaka jest
określana witaminą płodności.
Spotkamy ją w warzywach liściastych, jajach, zarodkach pszenicy a także
ciemnym pieczywie. Kolejna witamina to
beta-karoten, która wpływa na
właściwe wytwarzanie
hormonów. Jeżeli pragniemy
poprawić jego niedobory warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy batatów.


tekst dostepny na
stronie-



viagra bez recepty
cialis cena